CEVAPLANMIŞ SORULAR

Soru : Mehtap
4.08.2016

Hocam merhaba,ben 2012 nisan ayında sağ göğsümde meme kanseri teşhisi konularak tedavi gördüm 6 ayda bir kontrole gidiyordum.bu sefer sol göğsümde bir 2cm kitle oluştu.biopsi sonucum s-100:pozitif vimentin:negatif ck:negatif östrojen reseptörü negatif Progesteron reseptörü negatif ki67 indeksi:% 1 EPİKRİZ: biopside görülen malignite şüpheli kondromiksoid ptoliferasyon alanı memenin metaplastik karsinomunu ön planda düşündürmüş olmakla birlikte ayırıcı tanıya sarkom veya heterolog komponent içeren filloides tümörde alınabilir.kesin tanı için rebiopsi veya eksizyonel biopsi önerilir.Pet Ct sonucumda ise sol meme üst dış kadranda 21*14 mm boyutlarında malign karakterde hafif atrmış metabolizma gösteren yumuşak doku dansitesinde nodüler lezyon izlendi.diğer yerlerde bir tutulum yok.3 yıl önceki meme kanserinde lenflerimede sıçramıştı kolumu çok fazla kullanamıyorum .tek teselliim lenflerime sıçramamış olması .cerrahım ameliyat olmamı söyledi meme mr istedi fakat meme mr bayanların özel döneminin 7 .gününde çekilmem gerektiğinden ayın 21 beklemem gerektiğini söyledim.oda olmasada yinede yapalım dedi.fakat sizce o dönemi beklemeden mr çektirmem uygun olurmu sonucu etkilermi .çektirimi sizce

Cevap : Prof. Dr. Levent Çelik
6.08.2016

Mehtap hanım, 
Acil olan durumlarda, acil ameliyat gereken durumlarda meme MR ı için adetinizin uygun zamanını beklemek şart değil. Sizin durumunuz böyle. 
Meme konusunda tecrübe ve bilgisine güvendiğiniz bir radyolog çekimizini yapıp raporunuzu yapsın.
Geçmiş olsun. 
 

doktorunuza danisin
DOKTORUNUZA DANIŞIN
Prof. Dr. Levent Çelik sorularınızı yanıtlıyor. Aşağıdaki linke tıklayarak sorunuzu gönderebilirsiniz.